call us: 0615458196

Peugeot Vintage Racefietsen

Peugeot Vintage Racefietsen

De Peugeot vintage Racefietsen zijn naar mijn bescheiden mening een van de mooiste merken op racefiets gebied. Al sinds 1884 maak Peugeot fietsen, waaronder ook racefietsen. Legendarische fietsen zijn de Peugeot PX10 waar zelfs Eddy Merckx nog op gekoerst heeft. Peugeot heeft in het volle spectrum van racefietsen succes gehad. Ze maakte instapfietsen voor de beginneling maar ook topmodellen waar op geracet werd.

Echter kwam later de focus toch wel te liggen op meer massa productie. Frames werden niet meer met de hand gebouwd en waren voor iedereen beschikbaar. Dat is dan ook de rede dat je ze nog steeds veel tegenkomt. Bij Roog bikes zijn ze gek op deze Peugeot Racefietsen. Met name het design van de frames, de aangebrachte kleuren en decals zijn erg kenmerkend. Kenmerkend voor Peugeot maar ook voor de jaren waar ze in gemaakt zijn.

Doordat de Peugeot Vintage racefietsen veel werden gebruikt is het soms lastig om een echt mooi exemplaar te vinden. Ze zijn vaak intensief gebruikt en daardoor is de lak vaak verweerd of beschadigd maar gelukkig zijn ze er nog. Je moet alleen goed zoeken.

Naast de vintage racefietsen heeft Peugeot ook veel vintage tourfietsen gemaakt. Deze fietsen zijn naast een racestuur en 10 versnellingen ook voorzien van spatborden en een bagagedrager. Bij deze fietsen lag de focus minder op gewicht maar meer op degelijkheid. Er moesten immers grotere afstanden mee afgelegd worden en zo af en moest het ook mogelijk zijn een kleine fietstas mee te dragen. Menigeen zal vroeger door Europa zijn gefietst op een vintage Peugeot tourfiets.

Op de website van Peugeot Show kun je de volledige history van de Peugeot Fietsen terugvinden. Erg leuk om te achterhalen uit welk jaar je fiets komt of welk type en afmontage deze fiets precies had. In het filmpje zie je een aantal exemplaren die Roog Bikes heeft of heeft gehad.

Deze is vandaag toegevoegd aan het assortiment:

Peugeot PR10 58CT