Filosofie

Roog Bikes is ontstaan uit onvrede over de consumptie maatschappij. Als je aankomt met je vintage racefiets bij een reguliere fietsenmaker zal de reactie vaak zijn dat deze fiets het opknappen niet meer waard is. Deze fietsenmakers hebben namelijk de onderdelen, tools, kennis en interesse niet om deze fiets weer tot leven te brengen. Roog Bikes is gespecialiseerd in vintage racefietsen en probeerd deze op alle mogelijke manieren op de weg te houden. Tweedehands onderdelen en vervangingsproducten zijn voorradig.
Het weggooien van deze fietsen is zonde en onnodig.
Op een racefiets werden de beste onderdelen gebruikt om de optimale prestatie uit de wielrenner te halen. Deze onderdelen komen nog uit de tijd dat er goede producten gemaakt werden. De vintage Batavus of Peugeot racefiets die ik binnen krijg zien er vaak niet meer uit, maar de basis is vaak nog erg goed. Heel de fiets gaat uit elkaar. Alles word ontvet, schoongemaakt, nieuwe kabels en kapotte onderdelen worden vervangen. De vintage bike is klaar voor de volgende ronde.

Roog Bikes verantwoord.

Recycling
In Nederland worden dagelijks meer dan 1 miljoen pakketten verstuurd. Al deze pakketjes bestaan uit een verpakkingsdoosje met daarin het aangekochte product. Dit betekend dat elke dag 1 miljoen doosjes worden gebruikt en weggegooid. Dit is een enorme berg met afval. Roog Bikes verzamelt doosjes om de verschillende onderdelen die verkocht worden te kunnen versturen. Doosjes komen van familie, vrienden, collega’s welke allemaal meehelpen om niet nog meer afval te produceren. Recyclen!!!
Kijk dus niet raar op als je een doos met pampers binnenkrijgt waar een zadel voor je vintage racefiets uit de jaren 70 in zit!