call us: 0615458196
- Welkom -

Dit is Roog Bikes

Roog Bikes is een bedrijf dat met bijzonder veel enthousiasme en oog voor pareltjes vintage racefietsen restaureert, poetst, opknapt en verkoopt. Roog Bikes laat een vintage racefiets weer herleven.

Open

Werkplaats is open op afspraak.

Locatie

Heuvelstraat 5 pand 17, Dongen

ROOG BIKES IS EEN ONDERNEMING DIE IS ONTSTAAN UIT EEN COMBINATIE VAN EEN PASSIE VOOR OUDE SPULLEN, DE LIEFDE VOOR HANDELEN EN HET OPKNAPPEN VAN FIETSEN. ROGIER VERKOOPT SINDS 2014 VINTAGE RACEFIETSEN AAN VERZAMELAARS EN LIEFHEBBERS. TOEN IK JONG WAS GING IK NAAR ALLE ROMMELMARKTEN DIE IK MAAR IN EN OM DONGEN KON VINDEN. LATER WERDEN HIER OOK DE KRINGLOOPWINKELS AAN TOEGEVOEGD. ALTIJD OP ZOEK NAAR JUWEELTJES, OUDE SPULLEN OF EEN GOEDE DEAL. ONDERHANDELEN OVER 50 CENT OMDAT DE PLATENSPELER VAN TWEE EURO TOCH BEST GOEDKOPER KON WAS ONDERDEEL VAN DE LOL.

Roog Bikes Vintage RacefietsenDAARNAAST LEVEN WIJ IN EEN WEGWERPMAATSCHAPPIJ WAARBIJ EEN VERSLETEN KETTING OF EEN KAPOTE BAND VAAK AL REDE ZIJN OM EEN FIETS WEG TE GOOIEN. MIJN EERSTE BMX KWAM BIJ DE GEMEENTE UIT DE CONTAINER EN OOK AL MIJN STUDENTENFIETSEN WAREN AFDANKERS WELKE EEN KLEINE REPARATIE NODIG HADDEN. ZO HAD IK IN ELKE STAD WEL EEN FIETS OP HET STATION STAAN, VET HANDIG! EEN VAN DEZE FIETSEN WAS OOK MIJN EERSTE VINTAGE RACEFIETS NAMENLIJK EEN CORTINA.

MAAR EIGENLIJK GAAT HET VERHAAL VAN ROOG BIKES NOG VEEL VERDER. MIJN VADER DEED NAMELIJK IN ZIJN JONGERE JAREN HETZELFDE. HIJ KOMT UIT EEN GEZIN VAN 8 PERSONEN EN HIJ WAS THUIS DIEGENE DIE HET ONDERHOUD AAN DE FIETSEN DEED. ALS SNEL KWAMEN OOK FAMILIELEDEN NAAR HEM TOE. NU NOG STEEDS HEEFT MIJN VADER ZIJN GAZELLE DIE HIJ 30 JAAR GELEDEN NIEUW KOCHT. TOT GROTE LOL VAN DE REST VAN DE FAMILIE WORD DEZE NOG STEEDS REGELMATIG GEPOETST EN MOETEN WIJ NOG REGELMATIG HOREN DAT HET ECHT EEN GOEDE FIETS IS. ENFIN GE KENT HET WEL!

MIJN VADER, MARTIEN, IS DAN OOK MIJN BESTE WERKNEMER. IN ZIJN VRIJE UURTJES BRENGT HIJ VEEL TIJD IN DE SCHUUR DOOR OM DE PARELTJES WEER TE LATEN HERLEVEN. ZIJN PASSIE IS NOG NIET VERANDERD, EEN FIETS UIT ELKAAR HALEN EN WEER LATEN GLIMMEN IS WAT HIJ HET MOOISTE VIND. VRAAG HEM NIET OM EEN KABEL TE VERVANGEN WANT DAT DOET IE NIET GRAAG. DIT NEEM IK DAN OOK ALTIJD VOOR MIJN REKENING.