call us: 0615458196

Frame nummers Gazelle Champion Mondial

Frame nummers Gazelle Champion Mondial

Frame nummers gazelle champion mondialGazelle Champion Mondial

Gazelle heeft in de jaren 60 tot in 2002 stalen racefiets frames gemaakt. De top line van Gazelle was het type Champion Mondial. Er waren verschillende types champion mondials. Met name het gebruikte staal, de afmontage en het aantal verchroomde delen verschilde.

Verschillende types in rangorde waren:
Champion Mondial A-frame
Champion Mondial AB-frame
Champion Mondial AA-Frame
Champion Mondial AA-super
Champion Mondial AA-special

Gazelle Champion MondialDe Gazelle champion mondial frame nummers geven sinds 1969 aan in welk bouwjaar de gazelle racefiets is gemaakt. Deze informatie is gedeeltelijk afkomstig uit de Gazelle fabriek zelf. Zij hadden nog de documentatie liggen vanaf 1974. Deze is aangevuld met informatieve van verschillende kenners en documentatie.

Reynolds frames
Frames van de Gazelle Champion Mondial werden gemaakt van het welbekende Reynolds staal. Dit type staal werd lichter gemaakt door deze aan de binnenkant uit te hollen. Hierdoor werd het frame lichter maar behield het zijn sterkte. Het meest gebruikte staat was Reynolds 531 maar er zijn ook frames geproduceerd met Reynolds 753 staal.

Frame nummers gazelle champion mondial plaatsing
De frame nummers gazelle staan onder op de bottom bracket geslagen. Het komt meer dan vaak voor dat met name het tweede cijfer minder goed leesbaar is. Kijk hier goed naar want dit kan veel verschillen voor het bouwjaar van jouw gazelle racefiets.

Hieronder een tabel waar je de frame nummers Gazelle Champion mondial kan relateren aan het bouwjaar Gazelle Racefiets.
Frame nummers Gazelle Champion Mondial

In 2017 heeft Gazelle nog een laatste eer gebracht aan de legendarische Gazelle Champion Mondial 125. Het 125 jarige jubileum is namelijk gevierd met een limited edition van de Gazelle Champion Mondial 125. Een stalen frame met een carbon voorvork. Op deze frames kan een hedendaagse 11 speed groep gemonteerd worden, nostalgie met een nieuw tintje.Gazelle Champion Mondial framenummer

Mocht je nog verdere hulp nodig bij het dateren van een vintage racefiets deze vind je hier.