call us: 0615458196

Vintage Racefietsen Antwerpen

Vintage Racefietsen Antwerpen

Vintage Racefietsen Antwerpen
De wielersport is in België vele malen groter dan in Nederland. Denk maar aan de bekende renners als Eddy Mercks, Rik van Looy en Roger de Vlaeminck. Samen goed voor zo’n 1250 overwinningen in de periode van 1953 tot 1984. Wielrennen leeft echt in België alsook de het aantal verzamelaars en liefhebbers van vintage racefietsen of beter gezegd vintage koersfietsen in België. De gekte omtrent oude racefietsen, kledij of andere memorabilia is logischerwijs ook sterk aanwezig. Ruilbeurzen, vintage bike beurzen en retro wielerkoersen er zijn er volop.

Vintage racefietsen AntwerpenZo ook Bazaar Bicyclette, een beurs die volledig in het thema van vintage racefietsen in Antwerpen staat. Deze markt wordt al jaren traditiegetrouw gegeven op 2de pinksterdag. Verkopers uit Frankrijk, Nederland en België verzamelen zich voor deze beurs om hun koopwaar aan te bieden. Op veel vintage Koersfiets beurzen worden met name veel onderdelen aangeboden. Het leuke aan deze markt is dat hier een zeer groot arsenaal aan vintage koersfietsen te vinden is. Omdat deze beurs midden in de stad gehouden wordt zijn er niet alleen verzamelaars maar ook mensen die gewoon een mooie fiets zoeken. Hier maken veel mensen voor het eerst kennis met de vintage koersfietsen in Antwerpen. Misschien zitten hier wel beginnende verzamelaars bij.

Ook voor Roor Bikes is het namelijk ooit op deze markt begonnen. Met een beetje gespaard geld werden er een aantal koersfietsen aangekocht. Opgeknapt werden ze meegenomen naar Antwerpen en aangeboden op deze markt. Ik verkocht 80 procent van mijn fietsen en was nog enthousiaster geworden over de koersfietsen en alles wat daaromheen gebeurden. Ik leerde veel nieuwe mensen kennen en het jaar daarop had ik twee keer zo veel fietsen bij. Ik had zelfs mijn moeder zo gek gekrege om in haar Fiat Panda nog twee fietsen na te brengen. Mijn liefde voor vintage racefietsen is dus in Antwerpen begonnen.